פוליסולפט מספק את הנוטריאנטים שהכרוב צריך
מחקר מגלה את תרומתו החשובה של פוליסולפט המיושם לפני השתילה על איכות הכרוב ועל היבול לשיווק.
מחקר שנערך בטורקיה לגבי טיפולי דשן שונים עבור כרוב גילה את תרומתו החשובה של פוליסולפט המיושם לפני השתילה על איכות הכרוב ועל היבול לשיווק של הגידול החשוב הזה.
להבין את דרישות הנוטריאנטים של כרוב
כרוב הוא אחד הירקות הפופולריים ביותר. הביקוש עולה על ההיצע, ולכן חוקים באוניברסיטת ‘אג’ בטורקיה יחד עם מכון המחקר החקלאי ‘באטי אקדניז’, בתמיכת מכון האשלגן הבין-לאומי (IPI), חקרו איזו הזנה, למעט חנקן וזרחן, דרושה כדי לשפר את התנובה והאיכות, במיוחד כאשר אשלגן וגופרית הנם קריטיים לרמת הביצועים של הגידול.
צוות המחקר ביצע מחקר שטח נרחב לגבי ההשפעה של דשנים שונים על התנובה והאיכות של כרוב בדרום טורקיה, כדי לקבוע איזה אסטרטגיות הזנה, עם שלושה מקורות אשלגן שונים, תביא לתוצאה הטובה ביותר.
מדידת הביצועים המקסימליים
התוצאות הראו שבעוד יישום של אשלגן כלורי (MOP) הגדיל באופן משמעותי את הביצועים של הגידול, תוספת של גופרית – כפוליסולפט או כאשלגן גופרתי (SOP) – שיפרה עוד יותר את האיכות והתנובה. התוצאה הטובה ביותר התקבלה בטיפול של פוליסולפט עם SOP, והגדילה את התנובה לשיווק של כרוב כ-60% בהשוואה לביקורת. בנוסף, הטיפול הוביל לראשי כרוב גדולים יותר ולאיכות תזונתית טובה יותר למאכל.
סוג המחקר הזה מדגיש את הרבגוניות של פוליסולפט: בשימוש לבד או ביחד עם מוצרים אחרים באסטרטגיה מכוונת. הוא כבר היום עוזר לפתח יעוץ לגבי אסטרטגיות תזונה לגידולים עבור חקלאים טורקיים שורצים לשפר את גידולי הכרוב שלהם.
הפניות
המאמר המלא Effect of Different Potassium and Sulfate Fertilizer Types on Cabbage Yield and Quality פורסם ב- e-ifc מס’ 56, על ידי מכון האשלגן הבין-לאומי.