חקלאי מוביל מספר על יתרונות של פוליסולפט
חקלאי ברזילאי שהגיע לתפוקה מובילה של פולי סויה תוך שימוש בדשן פוליסולפט פרמיום, טבעי, רב-נוטריאנטים של ICL.
מדי שנה מארגנת הוועדה האסטרטגית לגידול סויה בברזיל (CESB) תחרות לעידוד פיתוח של שיטות חקלאיות חדשות, רווחיות ובנות-קיימא במטרה למקסם את תפוקות היבול. התפוקה המובילה של פולי סויה שגודלו על ידי חקלאי ברזילאי ב-2019 הושגה תוך שימוש בדשן פוליסולפט תוך שילוב אסטרטגיות מעודדות תפוקה אחרות.
שני חקלאים אחים, מואוריציאו ואדוארדו דה-בורטולי שזכו בתחרות, בעלי חווה המשתרעת על פני 10,000 הקטר בברזיל, משתמשים בדשן פוליסולפט שמסייע להם להגיע לתפוקות המובילות.
לעולם לא מתפשרים על תפוקה ממוצעת
התחרות על תפוקות פולי סויה מאורגנת מדי שנה על ידי הוועדה האסטרטגית לגידול סויה בברזיל (CESB). התחרות המתקיימת בברזיל מעודדת פיתוח של שיטות חקלאיות להשגת תפוקת יבול מקסימלית של הגידול.
התפוקה הממוצעת של פולי סויה בברזיל בשנים 2018/19 הייתה 3.21 טון\הקטר. במדינת Rio Grande do Sul שבה ממוקמת החווה המשתרעת על פני 10,000 הקטר של החקלאי המוביל מאוריציאו דה בורטולי ושל אחיו אדוארדו, הממוצע היה יותר טוב במקצת ועמד על 3.32 טון/הקטר. אבל מר בורטולי השיג תוצאות טובת בהרבה על פני כל שטח החווה שלו, עם תפוקה של 4.35 טון/הקטר. התפוקה המובילה שלו שקיבלה מקום ראשון מוועדת ה-CESB בתחרות בין יותר מ-860 חוות המגדלות פולי סויה, הושגה באזור מסוים של החווה שבו הם הגיעו לתפוקה יוצאת דופן של 7.43 טון\הקטר, תוצאה הרבה יותר מכפולה יחסית לממוצע במדינה.
תוספת תפוקה הנובעת מתוספת מאמץ ומפוליפוספט
יצירת גידולי סויה בריאים עם הזנה אופטימלית היא משימה ניהולית מורכבת ורציפה שהיחס אליה מצריך רצינות רבה. האמצעים הפרקטיים שנוקט מר דה בורטולי כוללים יישום של אבן גיר במשך מספר שנים להעלאת פוריות הקרקע במעמקים; שימוש בזבל אורגני להיווצרות חומרים אורגניים; מחזור זרעים זהיר; ובחירה במגוון גידולים כדי להגיע להתאמה מושלמת בין סוג הקרקע לתחזית האקלימית.
הזנת הגידולים בשלב עוקב מצריכה דיוק שווה ערך. בשלב שלפני שתילה יישם מאוריציאו תערובת דשן בפיזור עילי של 30% פוליסולפט עם 70% אשלגן כלורי ובשיעור של 260 ק”ג\הקטר.
בשלב השתילה היה יישום מוגבר בתלמים ובשלב של צמיחת הגידולים כל צמח קיבל מיקרו-נוטריאנטים.
מספרים על היתרונות של שימוש בפוליפוספט
התוצאות מראות לא על התרומה שמושגת על ידי השימוש בפוליפוספט רב-נוטריאנטים בלבד, אלא גם על הערך האסטרטגי, המדויק והמאוזן של הזנת גידולים כחלק מתוכנית חקלאית בשיטת ניהול חדישה ואינטגרטיבית. מאוריציאו ואדורדו דה ברוטולי כבר התחילו בתהליך של שיתוף הפרטים על השיטה האגרונומית שלהם ועל הבחירה בפוליפוספט כדי לסייע למגדלי פולי סויה אחרים לשפר את התפוקות שלהם.