הצלחת פוליסולפט בשדות באירופה
כאשר מדובר בבחירה ובשימוש בדשן ייתכן מצב שבו הניסיון של חקלאים אחרים יהיה חלק מתהליך קבלת החלטות.
השיא של קציר חיטה בבריטניה נשבר פעמיים בשנת 2015. לפחות למשך תקופת זמן קצרה אור הזרקורים הופנה לתפוקה. אך בזמן שהערך של גידולי הדגנים ושל הגידולים האחרים צנח ב-2015, עבור חקלאים כגון לוק פטרסון במזרח אנגליה המיקוד תמיד מצוי בתשואות להשקעות או בתשואה להשקעה החקלאית שלו.
אתה יכול לשמוע את נקודת מבטו האישית של לוק, כשהוא מסביר מדוע הוא בחר להשתמש בפוליסולפט ולאילו שינויים הביאה החלטתו זו. “כשאני מסתכל על הגידולים הצומחים בשדה, הייתי ממליץ על השימוש בפוליסולפט”.
הפצת החדשות
בתור משתמש בפוליסולפט מאז שנת 2013, בחר לוק להשתמש בשלב הראשוני בדשן ממריץ הגידולים הזה על אפונה מסוג vining. בהיותו מאוד מרוצה מביצועי הגידול הזה הוא המשיך ליישם את הדשן לגידול זרעים לשמן לפתית ואז כעבור שנתיים בלבד הוא עבר ליישום הדשן בכל החווה. התכונה המושכת במיוחד היא יכולות הפיזור של המוצר; יישום פוליסולפט על 36 מטר זאת לא בעיה בכלל.
ניסיון ברחבי אירופה כולה
עדות של חקלאים היא תמיד מעניינת. חקלאי גרמני מיכאל צאפף משתף אתנו נקודת מבט אחרת כשהוא מספר על היתרונות שהוא מצא לגידול אספרגוס ותות שדה בשדות בחווה החקלאית המשפחתית שלו. הוא התרשם עד מאוד מהשיפורים הניכרים באיכות ובתפוקה בעקבות יישום פוליסולפט.
בנוסף לניסיון הזה בגידול פירות וירקות באירופה הקונטיננטלית, כיום ישנה גם הדוגמה מגידולים בבריטניה, ששם פוליסולפט מתאים, יעיל ונוח לשימוש למערכת החקלאית כולה.
יישום מאוזן בדשן להשגת תפוקה פוטנציאלית
להשגה של ביצועים מיטביים של הגידול על החקלאים לחשוב בזהירות יתרה על כיצד ומתי ליישם את הדשן באיזון המדויק הדרוש לגידול כדי להביא לידי תזונה וצמיחה מיטביות. כפי שניתן לראות בסרטונים האלה, הידע בהשפעה ההדדית בין נוטריאנטים שונים הדרושים לצמח הוא המפתח להשגת פוטנציאל התפוקה.