חדשנות וקיימות הולכות יד ביד ב ICL

החדשנות של ICL, דוגמת הדשנים בשחרור מבוקר, יכולים להגדיל התנובה תוך הפחתת השטיפה ואיבוד – ובכך להפחית את ההשפעה של חקלאות על איכות הסביבה

מאי 9, 2019
2 דק'

דשנים הם חיוניים כדי שנוכל לייצר מספיק מזון לאוכלוסייה הצומחת שלנו. הביקוש הגובר למזון גורם לחץ על החקלאות וגם משפיע על איכות הסביבה. איך נוכל להגדיל את ייצור המזון כדי לעמוד בביקוש הגובר? ואיך נוכל לעשות זאת עם פחות קרקע חקלאית ופחות השפעה על איכות הסביבה? בכל יום, זאת העבודה של ICL. אנתוני זנלי, יו”ר ‘מסטסטופן נדרלנד’, ארגון ענף הדשנים של הולנד, הסביר את העניין הזה לעיתון ‘הט פיננשיאל דגבלד‘, והדגיש את החדשנות של כיל ואת הפתרונות שהיא מציעה.

שימוש יעיל בדשנים

הנוטריאנטים הנפוצים בחקלאות הם חנקן ואשלגן. למרות ששני אלה מהווים חלק חשוב בדשנים, חלק ניכר של הנוטריאנטים שמשתחררים לא משמשים את הצמח. לכן חיוני להביא לאופטימיזציה של יעילות הדשן, לצורך ייצור חקלאי בר קיימא. קרקע הופכת נדירה יותר ויותר, בין היתר בשל בינוי למגורים, ואנחנו נצטרך להפיק יותר תוך שימוש בפחות קרקע חקלאית. במקרה זה, המשמעות של יעילות היא להגדיל את התנובה תוך שימוש בפחות קרקע, ועדיף גם שבפחות דשן, ובכך להפחית אובדן ווזיהום הסביבה.

מספר מחקרים הראו שאובדן החנקן לסביבה נמוך יותר במידה משמעותית כאשר משתמשים בדשנים בשחרור מבוקר. יתרה מכך, הדשנים מסוג זה יעילים יותר לשימוש, וכך גדלה התנובה והאיכות.

כיל מתמקדת גם בהדשיה ברחבי העולם. שינוי האקלים והמחסור במים שנובע ממנו פוגעים בצמיחה טובה של הגידולים. הדשיה היא טכניקה שמשתמשת בהשקיה בטפטוף עם דשן, ומאפשרת שחרור מיטבי לגידול של מים משולבים עם כמות קטנה של נוטריאנטים כדוגמאת אשלגן ופוספט.

דשנים בשחרור מבוקר

לדשנים בשחרור מבוקר יש ציפוי שמבטיח שהנוטריאנטים ישתחררו רק כאשר הצמח זקוק להם. השחרור ההדרגתי הזה מספק לצמח תזונה אפילו שנה קדימה, ויש ליישם את הדשנים פעם אחת בלבד, במקום ארבע פעמים, בשנה.

דשנים בשחרור מבוקר משתמשים ב-40% פחות דשן לעומת דשנים מסורתיים. יתרה מכך, הצמח יכול להשתמש בכל הנוטריאנטים, וזה אומר שיש פחות שחרור של חנקן ושל חומרים אחרים לסביבה

מחקרים שונים הוכיחו גם שהשימוש בדשנים בשחרור מבוקר מוביל לצמחים חזקים ובריאים יותר, ולתנובה שווה או גבוהה יותר, בשימוש בפחות דשן.

הפחתת טביעת הרגל הפחמנית

שימוש בדשנים בשחרור מבוקר מפחית את טביעת הרגל הפחמנית. המחקרים של ICL הוכיחו שהדשן בשחרור מבוקר Agromaster מפחית את ההשפעה על איכות הסביבה. בשימוש בדשן Agromaster על פני 10,000 הקטרים של קרקע חקלאית, טביעת הרגל הפחמנית פוחתת בערך השווה ל:

  • 1,496 הקפות סביב העולם במכונית ממוצעת
  • שתילה של 387,664 עצים
  • פליטות CO2 שנתיות של 1,108 אזרחים אירופים

אודות אנתוני זנלי

אנתוני זנלי הוא יו”ר ארגון ‘מסטסטופן נדלרנד’ וסגן נשיא מחלקת מוצרי צריכה פוספטים של ICL באירופה, שם הוא אחראי לשני אתרי הפקת דשן באמסטרדם ובלודוויגשאפן (גרמניה) (800,000 טונות חנקן-זרחן-אשלגן בשנה), ואתר פוספטים למזון בבנדירמה, טורקיה. אנתוני אחראי גם לתפעול שלושה אתרים שמפיקים דשנים מיוחדים (CRF, WS ונוזלים) בהולנד, בלגיה וספרד. אנתוני הוא דירקטור בכיר מנוסה עם ניסיון רב במגזר הדשנים ועובד עם כיל כבר מעל 12 שנים.